Enter The Lab

De aanschaf

Als u besloten hebt dat een hond in uw leven past en u een oplossing hebt gevonden voor alle praktische zaken die er bij komen kijken is het tijd voor de volgende stap: de aanschaf van een hond. Waar wilt u een hond vandaan halen? Er zijn natuurlijk veel verschillende adressen.

Een volwassen hond

home

Wilt u een volwassen hond dan kunt u kijken in een asiel voor een hond die een tweede kans verdiend, of op de website van een rasvereniging voor een volwassen herplaatser. Ook zijn er verschillende stichtingen die zwerfhonden uit andere landen naar Nederland brengen om ze hier te laten adopteren, of u kunt rechtstreeks van een particulier een hond overnemen via bijvoorbeeld marktplaats. Al deze manieren hebben hun eigen voor- en nadelen, maar het gaat wat te ver om dit hier te bespreken.


Een pup

Wilt u een pup in huis nemen dan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Soms zitten er pups in het asiel, of worden er buitenlandse voormalige zwerfpups aangeboden door diverse stichtingen. Ook worden er veel pups aangeboden op websites zoals marktplaats. Het gevaar daarvan is echter dat er op zulke sites veel zogenaamde ‘broodfokkers’ actief zijn: fokkers die veel pups (vaak ook meerdere rassen) aanbieden voor een ogenschijnlijk schappelijke prijs. Voor deze mensen zijn die pups echter gewoon handel, niet meer en niet minder, zij fokken en verkopen pups met als doel zoveel mogelijk geld te verdienen. De pups die zij aanbieden worden vaak geïmporteerd uit verschillende landen, onder andere uit Oost-Europa, en worden daar onder erbarmelijke omstandigheden gefokt. Socialisatie is een onbekend woord voor deze mensen, en menig koper haalt zo een angstige, slecht gesocialiseerde pup in huis die besmet is met een parasiet of, erger nog, een dodelijk virus zoals Parvo.

Naast broodfokkers zijn er ook heel veel mensen die een nestje pups op internet aanbieden omdat hun teef per ongeluk drachtig werd, of omdat het ze gewoon leuk leek een nestje pups te hebben. Zulke mensen zijn vaak van goede wil, zorgen goed voor de pups en willen er een goed baasje voor vinden. Echter ontbreekt het nogal eens aan verstand van zaken en kennis van het ras (of de kruising) die ze aanbieden. Daarom is de kans groot dat de fokker de ouderdieren niet heeft laten testen op medische aandoeningen, of u als koper niet voldoende kan adviseren over welke pup bij u past.

Zoekt u een betrouwbaar adres voor een (ras)pup dan is de rasvereniging een goede plek om te beginnen met zoeken. Fokkers die via de rasvereniging fokken moeten aan bepaalde basisvoorwaarden voldoen omtrent welzijn en gezondheid van hun honden en verzorging van de pups. De pups die aangeboden worden via een rasvereniging voldoen aan die voorwaarden; hun ouders zijn getest op eventuele in het ras voorkomende kwalen en de fokkers doen hun best de pups te socialiseren en om u als koper zo goed mogelijk te informeren over het ras en welke pup bij u zou passen. Uiteraard zijn ook hier verschillen, sommige fokkers houden hun honden in kennels, anderen in huis; sommigen fokken meerdere nesten per jaar en anderen slechts af en toe een nest. Het is dan ook verstandig om altijd onderzoek te doen en meerdere fokkers te spreken en/of bezoeken, zodat u een fokker kunt kiezen waar u vertrouwen in heeft.

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© 2021