Enter The Lab

Maisie

Maisie is een geel teefje, geboren op 30-10-2022. Haar stamboomnaam is Annelots Maisie uit h. Labradorium (NHSB 3290111).

home


Haar vader is Gibson (Rebel Blend Quicksilver), een gele field trial reu. Haar moeder is Annelot (Roos’s Annelot uit ‘t Labradorium).

home


Maisie is geel en draagt geen bruin. Hier vindt u Maisie’s gegevens:

https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/1899077

Karakter

Toen onze eigen Lily helaas niet drachtig werd, waren Ina en Marco Haspels van ’t Labradorium zo lief ons een pup uit het laatste nest van Annelot te gunnen. Dat werd onze Maisie. We hebben Maisie vlak voor Kerstmis 2022 opgehaald in Zeeland en sindsdien heeft ze haar draai hier in de roedel uitstekend gevonden.

Maisie is een heel lieve, zachtaardige en speelse hond met een enorme drive om te werken. Als ze ook maar dènkt dat ze het woord B-A-L (we moeten dit woord in huis dus ook spellen...) hoort staat ze aan! Ze doet niets liever dan met ons zoontje Pieter samen buitenspelen. Als dat niet kan zit ze graag binnen bij hem terwijl hij een boek leest, op de bank zit, of spelletje doet.

Maisie's favoriete spelletjes zijn spelen met de B-A-L en verstoppertje spelen met Pieter (hij verstopt zich en Maisie moet hem dan opzoeken). Ze is erg aanhankelijk en ligt graag bij je, en ze knuffelt ook graag languit op schoot. Ze is erg baasgericht en wil het liefst altijd gezellig mee als je iets gaat doen. Als er per ongeluk eens een andere hond mee gaat en zij thuis moet blijven is dat wel echt Heel Erg Oneerlijk!

home

In de roedel met de andere honden functioneert Maisie prima. Ze laat zich alleen nog al eens op de kop zitten door onze kleine draak Thuli. Maisie is eigenlijk een beetje te zachtaardig en laat daardoor een beetje over zich heen lopen door die kleine piranha. En Thuli maakt daar gretig misbruik van, door als Maisie rondloopt met een speeltje het zonder pardon van haar af te pakken. Maisie dan blijft vervolgens een beetje schaapachtig kijkend achter, en is te lief om op haar strepen te staan.

Gezondheid

In april 2024 hebben we Maisie uitvoerig laten testen op alle verplichte en een aantal aanvullende onderdelen. Gelukkig is ze voor alle onderdelen prima geslaagd! Maisie is vrij van ED, heeft een HD B score, is op het ECVO oogonderzoek vrij van alle afwijkingen en heeft een hartecho ondergaan die ook vrij was van alle afwijkingen. Ze heeft een uitgebreid Embark DNA profiel met een laag genetisch inteeltcoëfficiënt van 13% en is vrij van alle door Embark geteste DNA afwijkingen. Dat betekent dat haar pups nooit lijder kunnen worden van o.a. prcd-PRA, EIC, HNPK, SD2 en Stargardt. Ook is ze getest op koperstapeling, zij draagt géén risico-genen hiervoor. Haar volledige Embark profiel is hier te zien: http://embk.me/annelotsmaisieuithlabradorium.

Werklust

Maisie is ontzettend fanatiek en dol op werken. Ze heeft het eerste jaar met Ton getraind, en daarna een poosje stil gelegen toen Lexi haar pups had (in oktober 2023). Momenteel traint ze -net als Lexi- met Nathalie. Ton jaagt haar voor op diplomadagen en wedstrijden. Als Maisie mag werken staat ze AAN, met hoofdletters! Ze wil ontzettend graag en is één en al focus en enthousiasme.

We moeten nog wel een beetje werken aan haar memory, want hoewel ze gaat als een raket mist ze soms nog net even het verstand en de ervaring om te weten wáár ze ook alweer naar toe ging :’) Maar wat ze nu nog tekort komt in ervaring en verstand maakt ze goed in drive en enthousiasme. Je kan haar geen groter plezier doen dan lekker samen te gaan trainen! Al mag ze 50x de dummy halen, de 51ste keer gaat ze met net zoveel snelheid en enthousiasme. Ook het wild waar ze tot nu toe mee geoefend heeft pakt ze snel en enthousiast op, waarbij ze toch zacht is in de bek. Maisie is tijdens het werken zo fanatiek dat ze zou doorgaan tot ze omvalt als ze de kans kreeg.

home

Maisie heeft in mei 2024 met Ton een SJP C diploma gehaald met 44 punten (2e plaats) en in april 2024 heeft ze met Ton op een (niet-officiële) WT in Heerle een certificaat in de C klasse gehaald met 67 punten. In het najaar van 2024 wil Ton met Maisie voor nog een paar diploma dagen inschrijven.

Uiterlijk

Maisie is een redelijk slank gebouwde en sportieve hond. Ze is lichtgeel van kleur. Ze heeft op de aankeuring bij de SJP in mei 2024 een Goed en een Zeer Goed gekregen van de beide keurmeesters. We gaan kijken of we daar in 2024 nog een Zeer Goed bij kunnen halen :).

home

home

home

home


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024