Enter The Lab

Nestje Lily zomer 2021

Update 25-05-2021

Helaas bleek Lily op de echo leeg te zijn, zij verwacht dus deze zomer geen puppy's van Jip. Wij hopen bij een volgende loopsheid (vermoedelijk rond januari 2022) nog een laatste poging voor een nestje met haar te kunnen ondernemen, maar daarvoor gaan wij geen interesselijst meer beginnen. Meer informatie hier over zal t.z.t. op de website worden gedeeld.

Op deze pagina komt alle informatie over het geplande en gehoopte nest van onze Lily in 2021. Let op, op dit moment nemen wij wegens zeer grote belangstelling géén nieuwe aanmeldingen meer aan voor de interesselijst. Als hier verandering in komt laten wij het weten, hou daarvoor het kopje nieuws op de website in de gaten.

home

Lily is in 2020 helaas leeg gebleven na een dekking. Zodra ze in 2021 opnieuw loops wordt laten we haar weer dekken, hopelijk zou ze in de zomer van 2021 dan eindelijk een nestje (gele) pups kunnen krijgen. Lily zal deze keer worden gedekt door Jip. Jip is een lieve, knappe donkergele reu die naast huishond ook gebruikt wordt als jachthond. Hieronder vindt u meer informatie over deze geplande combinatie. Meer informatie over Lily vindt u op haar eigen pagina.

home


Zijn eigenaren schrijven over Jip het volgende:

“Jip is een altijd vrolijke labrador met de nodige passie en temparament. Jip luistert goed en werkt graag voor zijn baasjes. Tijdens de jacht en de hondentraining vertoont hij veel werklust en houdt alles om zich heen goed in de gaten. In huis en in de tuin is het een echte goedzak, rustig en regelmatig even aandacht vragen en contact zoeken voor een aai over zijn bol of op zijn buik. Ook een lekker plekje voor de houtkachel kan hij wel waarderen.”

home

home

“Jip komt uit een nest van onze (schoon)ouders, de eerst geborene uit twee zwarte ouders, en dan ineens zo prachtig fox red exemplaar, dat was een welkome verassing! Elke week gaat Jip minimaal een dagje op bezoek bij zijn moeder en zusje om lekker te spelen en te rennen in het bos. Ook op de boerderij loopt hij veel rond tussen alle dieren zoals schapen, paard en de katten. Jip is best wel waaks maar weet ook goed wanneer hij moet stoppen op commando. Iedereen die Jip kent en ziet vindt het naast zijn knappe verschijning een geweldig leuke hond met een leuk karakter en uitstekende werklust!”

home


homehome


homehome


De combinatie

Wij denken dat Jip en Lily een mooie combinatie vormen; ze zijn allebei sociaal, vriendelijk, baasgericht, en vinden het heerlijk om samen met hun baas aan het werk te zijn. Qua stamboom passen ze mooi bij elkaar, met een erg laag inteeltcoëfficiënt van slechts 1,6% over 11 generaties. Wat betreft gezondheid hebben zowel Jip als Lily beiden een HD A uitslag, zijn ED vrij, en hebben een geldige ECVO ooguitslag waarop ze vrij zijn van alle aandoeningen. Jip en Lily zijn daarnaast ook allebei zeer uitvoerig DNA getest, zodat wij zo zeker mogelijk weten dat er uit deze combinatie geen puppy’s geboren kunnen worden met een erfelijke DNA-afwijking. Wij verheugen ons dan ook erg op deze combinatie, en hopen als de natuur meewerkt en er een nestje komt zelf een teefje te kunnen houden.

home


Interesse in een pup?

Let op: wij zoeken voor deze combinatie uitdrukkelijk mensen die actief en uitdagend bezig kunnen en willen zijn met hun hond, met een grote voorkeur voor jachttraining.

Als u interesse heeft in een pup uit deze combinatie kunt u zich vanaf januari 2021 aanmelden voor de interesse-lijst door een email te sturen naar info@enterthelab.nl. Wij houden u dan via email op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het geplande nest. Nadat de dracht door een echo is bevestigd kunnen alle mensen die op dat moment nog steeds serieuze interesse hebben zich aanmelden voor een kennismakingsbezoek hier thuis. Pas als dat van beide kanten klikt komt men op de wachtlijst. Na de geboorte laten we aan alle mensen van de wachtlijst weten of er voor hen een pup bij zit.


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024