Enter The Lab

Nestje Lexi 2023

13 oktober 2023

En toen hadden we voor alle puppies een baasje gevonden! Mocht er onverhoopt toch een pup beschikbaar komen, dan zullen we dat hier melden.

home

10 oktober 2023

Hoera, op 7 oktober zijn de pups van Lexi en Biscuit geboren! 9 prachtige zwarte puppy's; 2 reutjes en maar liefst 7 teefjes. Voor enkele teefjes zoeken we nog een geschikt nieuw baasje. Klik op de foto hieronder om de aller-eerste portretjes van het negental te zien :)

home

Hoera, Lexi heeft op 5 september haar echo gehad en is drachtig van haar lover Biscuit! Wij hopen dat ze -als alles goed blijft gaan- in de eerste helft van oktober een nestje zwarte puppy's mag krijgen. Deze zouden dan begin december mogen verhuizen. Wij verwachten uit deze combinatie lieve, enthousiaste, sportieve, werklustige en rastypische zwarte pups. Lees hier onder alles over dit nest!

home


home

De planning

Soms kun je het als fokker zo mooi plannen en in gedachten hebben, maar werkt de natuur niet altijd mee. Dat hebben we al eens vaker mogen ondervinden, en ook nu gingen er zaken anders dan gepland. Het goede nieuws: onze Lexi is loops geworden en is gedekt! 🙂 Het andere nieuws: de dekking was niet door de reu die wij als eerste keuze in gedachten hadden (Brody v.d. Dammekant), maar door zijn 'grote broer'; Trust Your Nose Biscuit.

home

Hoewel Lexi allebei de heren vaak ziet, ze goed kent en er graag mee speelt, liet ze nu ze loops was duidelijk merken dat er maar één is waar haar hartje sneller voor gaat kloppen. En dat was niet Brody... Door hem wilde ze zich, ondanks uitgebreid proberen en zelfs met de nodige overtuigingskracht beslist niet laten dekken. Ze gromde, snauwde, hapte naar hem als hij op haar rug probeerde te springen, en zag hem gewoon duidelijk niet zitten. Toen Brody naar binnen werd gebracht en we Biscuit (onze reserve-keuze voor Lexi) naar buiten haalden sloeg ze om als een blad aan de boom: dát was duidelijk haar droomvent! En wie zijn wij dan om iets af te dwingen waar zij zelf duidelijk niets voor voelt..? Lexi is dus gedekt door Biscuit! Als alles goed gaat en ze is inderdaad drachtig, dan worden de pups rond half oktober verwacht. 8 weken later zouden ze mogen verhuizen, rond begin december.

Over Lexi

Lexi is ons zwarte teefje, geboren uit het nest van Cookie x Bryce in 2021. Ze is een vrij klein en slank teefje, dat qua uiterlijk en karakter op haar vader lijkt. Ze is een heel lief en vrij gevoelig hondje, een plezier om mee te werken. Lexi is op dit moment in training voor de wedstrijden. Ze laat daar veel talent zien. Volgens de trainster beschikt zij over mooie eigenschappen die haar erg succesvol kunnen laten zijn hierin. Ze heeft een goede memory, loopt mooie lijnen, zoekt keurig en is van nature heel erg braaf. Ze wil erg graag goed doen en we hopen nog wat mooie diploma's met haar te halen. Meer informatie over Lexi en haar karakter en gezondheid vindt u op haar eigen pagina.

Over Biscuit

Biscuit is een mooie, stevige reu uit grotendeels weklijnen. Hij is een lieve, hardwerkende, gedreven en tikje serieuze hond. Ondanks dat Biscuit grotendeels uit werklijnen komt heeft hij een mooi rastype, hij heeft op de fokgeschiktheidskeuring dan ook een Uitmuntend gehaald. Wij kennen Biscuit persoonlijk goed en maken hem regelmatig mee, zowel tijdens trainingen als wandelingen en in huis. Hij leeft in een roedel met drie andere ongecastreerde reuen in huis, en dit gaat zeer gemoedelijk.

Biscuit is heel stabiel en zelfverzekerd, zonder een zweem van ‘haantjesgedrag’. Hij is lief en verdraagzaam voor zijn drie broers, sociaal en vriendelijk maar relatief onverschillig tegenover andere honden, en is een harde werker. Hij is enorm baasgericht, gedreven om te werken, en heeft als het tijd is om iets te gaan doen eigenlijk alleen maar oog voor zijn baas, de dummy of de bal. Biscuit wordt voornamelijk ingezet in de praktijkjacht en is daar een ideale werkhond. Door zijn stevige bouw brengt hij moeiteloos ook de grootste ganzen binnen. Hij werkt vol drive en is onvermoeibaar, zijn grote will to please zorgt ervoor dat hij zich altijd voor de volle 100% inzet. Hij neemt elke dekking zonder te aarzelen aan en brengt elke gans (of ander stuk wild) vol enthousiasme binnen. Dit gecombineerd met zijn natuurlijke jachtaanleg maakt hem een hele fijne en betrouwbare apporteur.

home

Gezondheid Biscuit

Biscuit is net als Lexi zeer uitgebreid getest. Hij heeft HD A heupen en is ED vrij, heeft een recente (maart 2023) ECVO ooguitslag en was toen vrij van alle oogaandoeningen. Deze uitslagen zijn hier in te zien: https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/1748724 (tabblad ‘gezondheid’).

Daarnaast heeft Biscuit meegedaan aan Fit2Breed en is zeer uitgebreid DNA getest. Hij heeft een MyDogDNA/Wisdom DNA profiel en is aanvullend getest op koperstapeling (door de Universiteit Utrecht) en Stargardt (door Laboklin). Biscuit is drager van EIC, en vrij van onder andere SD2, prcd-PRA en HNPK. Hij is vrij van Stargardt en vrij van zowel het risico-gen als het beschermende gen voor koperstapeling (ATP7B en ATP7A).

home

De combinatie

Qua uiterlijk is Lexi vrij klein en smal, wat in deze combinatie mooi gecompenseerd wordt door Biscuit's wat grovere bouw. De pups zullen naar verwachting dan ook een gemiddeld rastypisch uiterlijk krijgen. Alle pups zullen zwart worden. Gezien de karakters van de beide ouders verwachten wij lieve, baasgerichte pups met veel will to please, die waarschijnlijk zeer enthousiast aan het werk zullen willen gaan met en voor hun baas. Zowel Lexi als Biscuit zijn heel leergierig, baasgericht en werken graag samen. Deze karaktertrekken verwachten we zeker terug te zien in de pups. Deze pups zullen waarschijnlijk niet snel afgeleid worden door andere honden of de wereld om hen heen, als ze op hun ouders lijken blijven ze liever bij hun baas om samen lekker bezig te gaan.

Wij zoeken vanwege de verwachte werklust en baasgerichtheid van deze pups toekomstige baasjes die deze eigenschappen weten te waarderen en hier lekker mee aan de slag willen gaan. Deze pups komen uit grotendeels werklijnen en zullen waarschijnlijk veel plezier beleven aan gezellig samen met de baas bezig zijn. Voor hen is een actief leven met voldoende geestelijke en lichamelijke uitdaging erg belangrijk. Baasjes-in-spé die (jacht)training, jachtwedstrijden, praktijk jacht, of een andere hondensport of training (b.v. speuren, detectie, obedience, etc) willen gaan beoefenen genieten dan ook onze grote voorkeur!Interesse in een pup?

Let op: wij zoeken voor deze combinatie met name mensen die actief en uitdagend bezig kunnen en willen zijn met hun hond, met een grote voorkeur voor jachttraining.

Als u interesse heeft in een pup uit deze combinatie kunt u zich aanmelden voor de interesse-lijst door een email te sturen naar info@enterthelab.nl. Wij houden u dan via email op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het geplande nest. Nadat de dracht door een echo is bevestigd kunnen alle mensen die op dat moment nog steeds serieuze interesse hebben zich aanmelden voor een kennismakingsbezoek hier thuis. Pas als dat van beide kanten klikt komt men op de wachtlijst. Na de geboorte laten we aan alle mensen van de wachtlijst weten of er voor hen een pup bij zit.


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2023