Enter The Lab

Nestje Maisie 2023

Als alles goed gaat hopen wij onze lieve Maisie in het voorjaar van 2025 te laten dekken door haar knappe vriendje Brody!

home

Over Brody

Brody is de lichtgele reu van een vriendin van ons. Hij woont samen met drie andere intacte reuen bij haar in huis. Wij maken Brody al vanaf pup af aan wekelijks mee, en kennen hem als een ontzettend brave en lieve jongen. En hij is nog knap ook! Als jonge pup was Brody zo braaf dat zijn eigenaresse regelmatig verzuchtte dat hij veel te rustig en zoet was; dat kon haast niets worden als werkhond. Maar gelukkig bleek dat absoluut niet het geval! Brody is gewoon een heel ontspannen reu, lekker relaxed en vrolijk, en heel braaf en baasgericht. Tegen andere honden is hij vriendelijk en sociaal. Hij gaat conflicten netjes uit de weg en is, zelfs als jonge ongecastreerde reu, absoluut geen haantje of patser. Aan de riem of los volgt Brody automatisch zo goed in je 'dooie hoek' dat hij haast onzichtbaar is en je bijna over hem zou struikelen. Maar als hij aan het werk gaat staat hij aan en heeft hij zeker power en drive! Brody heeft een Zeer Goed gehaald op een exterieurkeuring, heeft alvast een SJP B diploma en is in training voor verdere jachtwedstrijden. Hier onder enkele foto's en filmpjes van Brody.

Gezondheid Brody

Brody is net als Maisie zeer uitgebreid getest. Hij heeft HD A heupen, is ED vrij, en heeft een recente ECVO ooguitslag (maart 2024) waarop hij vrij was van alle afwijkingen. Brody heeft daarnaast ook, net als Maisie, een Embark DNA profiel. Hij is hierop -net als Maisie- vrij van alle geteste DNA afwijkingen, zoals o.a. prcd-PRA, EIC, HNPK, SD2, en Stargardt. Brody is ook getest op koperstapeling en is vrij van het risico-gen (ATP7B). Hij heeft één kopie van het tegen koperstapeling beschermende gen (ATP7A). Daarnaast zijn Brody en Maisie relatief onverwant aan elkaar. Het voorspelde genetisch inteeltcoëfficiënt voor de pups ligt rond de 18% en is daarmee vrij laag voor het ras.

De combinatie

Zowel Maisie als Brody zijn allebei lieve, sportieve, en actieve honden. Qua uiterlijk heeft Brody, zeker gezien het feit dat hij uit werklijnen komt, een heel mooi rastype. Het is een stevige reu die geen enkele moeite heeft met het binnenhalen van de ganzen (of andere apporten). We verwachten dan ook rastypische, knappe hondjes uit deze combinatie. Alle pups zullen (licht)geel worden.

Wat werkeigenschappen betreft vult Brody onze Maisie heel goed aan; hij heeft een uitstekende memory en is een echte doorzetter. Zowel Maisie als Brody werken ontzettend graag vol enthousiasme, zijn heel baasgericht, dol op water, en volgen van nature keurig. Ze zijn daarbij allebei ook nog eens vriendelijk en sociaal naar andere honden. We verwachten dan ook pups met veel drive en veel will to please, die waarschijnlijk zeer enthousiast aan het werk zullen willen gaan met en voor hun baas.

Wij zoeken vanwege de verwachte werklust en baasgerichtheid van deze pups toekomstige baasjes die deze eigenschappen weten te waarderen en hier lekker mee aan de slag willen gaan. Deze pups komen uit grotendeels werklijnen en zullen waarschijnlijk veel plezier beleven aan gezellig samen met de baas bezig zijn. Voor hen is een actief leven met voldoende geestelijke en lichamelijke uitdaging erg belangrijk. Baasjes-in-spé die (jacht)training, jachtwedstrijden, praktijk jacht, of een andere hondensport of training (b.v. speuren, detectie, obedience, etc) willen gaan beoefenen genieten dan ook onze grote voorkeur!


Interesse in een pup?

Let op: wij zoeken voor deze combinatie met name mensen die actief en uitdagend bezig kunnen en willen zijn met hun hond, met een grote voorkeur voor jachttraining, speuren, etc.

Als u interesse heeft in een pup uit deze combinatie kunt u zich aanmelden voor de interesse-lijst door een email te sturen naar info@enterthelab.nl. Wij houden u dan via email op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het geplande nest. Nadat de dracht door een echo is bevestigd kunnen alle mensen die op dat moment nog steeds serieuze interesse hebben zich aanmelden voor een kennismakingsbezoek hier thuis. Pas als dat van beide kanten klikt komt men op de wachtlijst. Na de geboorte laten we aan alle mensen van de wachtlijst weten of er voor hen een pup bij zit.


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024