Enter The Lab

Nestje Lulu 2024

De planning

In de loop van 2024 hopen we dat Lulu (Enter The Lab Beautiful Bugatti) gedekt gaat worden door haar knappe ‘verloofde’ Brody (Brody v.d. Dammekant)! Uit deze combinatie verwachten we lieve, sociale, sportieve en actieve zwarte pups.

home

Over Lulu

Lulu is een pup van onze Cookie en reu Bryce uit ons nestje van 2021. Ze is een zusje van onze Lexi. Lulu is echt een combinatie van haar beide ouders. Qua uiterlijk heeft ze de slanke en sportieve looks van haar vader Bryce meegekregen. Qua karakter is ze heel erg lief, sociaal en vriendelijk naar mens en dier, dol op knuffelen, en wil ze graag samen met haar baasjes iets ondernemen. Ze heeft ook een tikje ondeugd meegekregen van haar moeder Cookie; als ze bijvoorbeeld stiekem iets lekkers van de tafel of het aanrecht kan stelen zal ze het niet laten! 😉

home

Lulu is niet van onszelf, maar is van (en woont bij) Edith en Huub in Leeuwarden. Zij wilden graag -op zorgvuldige wijze en volgens alle regels van de rasvereniging- een keer een nestje met Lulu fokken. Wij hebben hen daarbij ondersteund, en willen nu ook graag faciliteren bij de zoektocht naar geschikte pupkopers.

home

Lulu doet met haar baasjes aan jachttraining en vindt ook speuren erg leuk. Ze heeft een paar mooie Zeer Goed beoordelingen gehaald op een show en fokgeschiktheidskeuring. Lulu is uitgebreid getest op gebied van gezondheid. Ze heeft een HD A en ED vrij uitslag, haar ECVO oogonderzoek (januari 2023) was vrij van alle aandoeningen en ze heeft een Embark DNA profiel waarop ze vrij was van alle geteste aandoeningen. Dit zijn onder andere prcd-PRA, EIC, HNPK, SD2 en Stargard. Lulu is ook aanvullend getest op koperstapeling, ze draagt 1 kopie van het risicogen en 1 kopie van het beschermende gen. Alle uitslagen zijn uiteraard beschikbaar ter inzage.

Over Brody

Brody is de lichtgele reu van een vriendin van ons. Hij woont samen met de vader van Lulu en twee andere reuen bij haar in huis. Wij maken Brody al vanaf pup af aan wekelijks mee, en kennen hem als een ontzettend brave en lieve jongen. En hij is nog knap ook! Als jonge pup was Brody zo braaf dat zijn eigenaresse regelmatig verzuchtte dat hij veel te rustig en zoet was; dat kon haast niets worden als werkhond. Maar gelukkig bleek dat absoluut niet het geval! Brody is gewoon een heel ontspannen reu, lekker relaxed en vrolijk, en heel braaf en baasgericht. Aan de riem of los volgt hij automatisch zo goed in je 'dooie hoek' dat hij haast onzichtbaar is en je bijna over hem zou struikelen. Maar als hij aan het werk gaat staat hij 'aan' en heeft hij zeker power en drive! Hier onder enkele foto's en filmpjes van Brody.

home

homehome

Brody is na zijn eerste verjaardag uitvoerig getest. Hij heeft een HD A uitslag en is ED vrij, en heeft een geldige (april 2023) ECVO ooguitslag die vrij was van alle geteste aandoeningen. Hij heeft een Embark DNA profiel en was daarop vrij van alle geteste aandoeningen. Dit zijn onder andere prcd-PRA, EIC, SD2, HNPK en Stargardt. Brody is ook getest op- en vrij van het risico gen voor koperstapeling. Dat betekent dat nakomelingen van Lulu en Brody deze DNA-aandoeningen niet zullen ontwikkelen. Daarnaast zijn Brody en Lulu relatief onverwant aan elkaar. Het voorspelde genetisch inteeltcoëfficiënt voor de pups ligt rond de 17% en is daarmee behoorlijk laag voor het ras.

home

De combinatie

Gezien de karakters van de beide ouders verwachten we vooral heel lieve, sociale en trainbare pups die graag lekker actief met hun baas bezig willen gaan. Alle pups zullen zwart worden. Brody en Lulu houden er allebei van om samen met de baas iets te ondernemen. Daarnaast zijn ze allebei rustig in huis en dol op knuffelen.

We verwachten dat de pups sportieve maar toch mooie en rastypische Labradors zullen worden. Hopelijk zullen de pups een vleugje van Brody’s wat meer serieuze en baasgerichte kant meekrijgen, wat ze heel trainbaar zou maken. Het zullen naar verwachting actieve, sociale en sportieve honden worden. Honden die gebaat zullen zijn bij liefhebbende, consequente eigenaars die bereid en in staat zijn om voldoende tijd te besteden aan training. Als de pups gaan lijken op hun ouders zullen ze heel graag aan het werk gaan en bezig zijn met en voor hun baas; deze pups zouden met veel plezier samen een training volgen of een sport zoals jachttraining, hoopers, speuren, detectie, etc. gaan beoefenen!

Interesse in een pup?

Wilt u graag een pup uit dit zorgvuldig gefokte nest? Neem dan contact op met Huub en Edith: 06-12938789 of edithliewes@gmail.com


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024